Fashion designer

De 10 beroemdste modeontwerpers aller tijden

De lijst is slechts voor De 10 beroemdste modeontwerpers aller tijden en het is ook nog is in willekeurige volgorde. Word dus niet gelijk boos dat er geen andere bekende ontwerpers staan vermeld zoals Karl Lagerfeld, Marc Jacobs, Dolce & Gabbana, Jacques Cartier, Louis Vuitton en nog veel meer ontwerpers

In de 20e eeuw is er sprake van een serieuze verbetering in zowel heren- als dameskleding. Deze hervormingen vormden een klasse van Mode-Iconen die we aanduiden als modeontwerpers. De meeste van de beroemde iconische modeontwerpers uit de vorige eeuw zijn tot op heden bekend om hun vermogen om de schoonheid van het lichaam van een vrouw te tonen door middel van stijlvolle, moderne, creatieve en elegante kleding.

Hieronder vind je onze Top10-lijst met alle iconische Modeontwerpers, die vrouwen er mooi, sensueel en prachtig hebben laten uitzien door hun interessante en unieke modeontwerpen.

Yves Saint Laurent

Yves Saint Laurent werd populair in modekringen vanwege zijn creativiteit en kleding ontwerpen voor vrouwen die als mannelijk worden beschouwd. Misschien was Yves Saint Laurent, een van de beroemdste modeontwerpers in Frankrijk, in het jaar 1966 was hij de eerste die de tuxedo voor vrouwen introduceerde in de vorm van ‘power suits’. De belangrijkste mode-erfenis die hij achter heeft gelaten, is de ‘confectiekleding’ (prêt-à-porter).

Als gevolg van een Hersentumor overleed Yves Saint Laurent 1 juni 2008 op 71-jarige leeftijd in Frankrijk. Zijn as werd verspreid in Marrakesh (Marokko). Op 3 oktober 2017 opende in de voormalige Design studio van Yves Saint Laurent aan de Avenue Marceau 5 een museum. Dus wanneer u in Parijs bent en zijn werk en invloed wilt bewonderen moet u beslist het museum in de atelier van de ontwerper bezoeken.

“Ik heb vaak gezegd dat ik wou dat ik een spijkerbroek had uitgevonden: de meest spectaculaire, de meest praktische, de meest ontspannene en nonchalante. Ze hebben expressie, bescheidenheid, sex-appeal, eenvoud – alles waar ik op hoop in mijn kleding. ” – Yves Saint Laurent

Pierre Cardin

De in Italië geboren Fransman wordt geprezen om zijn futuristische werken die eruit zagen alsof ze uit de 25e eeuw kwamen. Toen Cardin in het tijdperk van de ruimterace beroemd werd, kregen zijn creaties een vleugje futurisme. Zijn zogenaamde bubbel-designs hadden alle bevestigingen van science fiction en combineerden aardse elegantie met onwezenlijke kleuren en een avant-gardische design. Ze zien er misschien gek uit, dat is zeker zo! maar de kleding van Cardin toonde een vrijheid die grotere idealen benadrukte, in het bijzonder de emancipatie van vrouwen. De visionaire ontwerper viel uit de gunst toen hij zijn naam hechte aan minder modieuze items, zoals auto’s, vliegtuigen tot paraplu’s, maar zijn futuristische, ruimtegerichte erfenis zal tot in het oneindige en ver daar voorbij voort leven….

“Ik had veel geluk, ik maakte deel uit van de naoorlogse periode waarin alles moest worden vernieuwd.” – Pierre Cardin

Tom Ford

Tom Ford geboren 27 August, 1961, in Austin, (Texas). In zijn jongere jaren wilde hij acteur worden en volgde zelfs een opleiding tot acteur. Maar het lot had een ander ‘ontwerp’ voor hem in het verschiet. Tom Ford behoort tot de grootste ontwerpers van nu. Tom Ford’s populariteit als ontwerper bereikte pieken toen hij in het jaar 2000 werd uitgeroepen tot winnaar van de Best International Designer Award.

Zijn portfolio liegt er dan ook echt niet om. Creatief directeur bij Yves Saint Laurent en Gucci. Tom Ford heeft onder zijn leiding het imago van Gucci volledig vernieuwd. Verving Gucci’s minimalisme van de jaren negentig met moderne retro-looks die sexappeal uitstralen. Tom Ford diende als de drijvende kracht achter Gucci (1994-2004), en de jaarlijkse omzet van het bedrijf steeg van $ 230 miljoen naar $ 3 miljard. In 2004, nam Ford ontslag bij Gucci.

In 2005 richtte hij zijn eigen modebedrijf, Tom Ford Brand op dat herenkleding, brillen en schoonheidsproducten aanbiedt.

“Ik heb waarschijnlijk een obsessieve persoonlijkheid, maar het streven naar perfectie heeft me goed gediend.” – Tom Ford

Christian Dior

Deze Franse ontwerper, geboren in januari 1905, was vooral bekend om zijn opvallende silhouet “New Look”. Voor het eerst getoond in 1947; zijn pakken en jurken revolutioneerden een revolutie in de manier waarop vrouwen zich kleedden na de Tweede Wereldoorlog. Vandaag zet getalenteerde ontwerper John Galliano het legendarische design van de ontwerper voort in Parijs, waar hij dramatische couture baljurken, chique prêt-a-porter en luxe accessoires voor Dior creëert. Galliano’s talent en zijn over-the-top runway-shows hebben ervoor gezorgd dat het merk sterk en levensvatbaar blijft in de wereld van vandaag …

“Zwart is het meest afslankende van alle kleuren. Het is het meest vleiend. Je kunt altijd zwart dragen. Je kunt het op elke leeftijd dragen. Je kunt het voor bijna elke gelegenheid dragen. Ik zou een boek over zwart kunnen schrijven”. – Christian Dior

Ralph Lauren

Ralph Lauren heeft een vermogen vergaard van $ 7,5 miljard en hij heeft dit allemaal verkregen vanwege zijn gevoel voor mode. In 1970 werd het eerste Polo-logo gezien in Laurens lijn van damespakken die was ontworpen in de klassieke herenstijl. Twee jaar later verscheen het beroemde shirt met korte mouw met het Polo-embleem en het werd al snel een klassieker. Deze shirts zijn sindsdien verzameld door mannen over de hele wereld. Lauren, aan de andere kant, heeft zeldzame en klassieke auto’s verzameld. De collectie is zo uniek dat deze is opgenomen in het Boston Museum of Fine Arts.

“Ik ging naar mijn baas en zei:” Kijk, ik zou deze stropdassen willen ontwerpen omdat ik denk dat ze vernieuwend kunnen zijn. “Hij zei:” De wereld is niet klaar voor Ralph Lauren. “Ik ben dat nooit meer vergeten omdat … ik dacht dat dat een compliment was.” – Ralph Lauren

Donatella Versace

Ze werd geboren in de Italiaanse stad Reggio di Calabria, de jongste van vier kinderen. Ze is de zus van Gianni Versace en ze heeft bewezen niet minder broer en zus te zijn. Na de moord op Gianni in 1997 nam Donatella het over en heeft de naam Versace naar nieuwe hoogten gebracht. Ze zorgde ervoor dat de Versace-winkels tegemoet kwamen aan de verschillende modecentra over de hele wereld, met name in Milaan en New York. Topsterren als Jennifer Lopez en Madonna hebben de collectie kleding, accessoires, geuren en woonaccessoires van het bedrijf onderschreven.

“Het pak vertegenwoordigt de zakenman niet meer. Noch vertegenwoordigt het schreeuwende shirt de rockster. Dezelfde man kan nu beide dragen.” – Donatella Versace

Calvin Klein

Calvin Klein is een Amerikaanse modeontwerper van Hongaars joodse afkomst. Geboren in 1942 in New York, profiteerde ook van zijn eigen charisma en slanke uiterlijk. Door de decennia heen leken geruchten over zijn eigen seksuele geaardheid de voortdurende mystiek en aantrekkingskracht van deze ontwerper te voeden. Zijn grootste zakenrivaal, Ralph Lauren, werd verondersteld het kleine vermogen van Klein om zo moeiteloos te charmeren te benijden, en om “een kamer te werken”.

“Ik denk dat er iets ongelooflijk sexy is aan een vrouw die het T-shirt en ondergoed van haar vriend draagt.” – Calvin Klein

Giorgio Armani

Giorgio Armani, een uitstekende Italiaanse modeontwerper, vooral bekend om zijn herenkleding voor zijn strakke, op maat gemaakte lijnen. Hij richtte zijn bedrijf op, Armani, in 1975, en werd in 2001 geprezen als de meest succesvolle ontwerper uit Italië, met een jaaromzet van $ 1,6 miljard en een persoonlijk fortuin van $ 7 miljard vanaf 2012. Armani is ook de eerste ooit ontwerper om modellen te verbieden die een Body Mass Index hebben onder de 18. Hij is echt een levende legende en een geweldige modeontwerper.

“Ik hou niet van vrouwen die de mode volgen in de zin dat ze er het slachtoffer van worden, ik hou van vrouwen die elegantie hebben, die allure hebben, mode gebruiken, in plaats van andersom.” – Giorgio Armani

DONNA KAREN

Donna Karan kwam van een achtergrond die op bepaalde manieren gerelateerd was aan mode. Deze modeontwerper werkte enkele jaren als hoofd van een ontwerpteam en lanceerde enkele ontwerpen met de zeer bekende ‘Seven Easy Pieces’. Zij is de enige maker van het DKNY-label (Donna Karen New York). Sindsdien heeft dit label veel nieuwe toevoegingen in het modesegment gekend.

“Voor mij moeten ontwerp en stijl ervoor zorgen dat je er goed uit ziet en je je goed voelt zonder al te veel moeite – zodat je kunt doorgaan met de dingen die er toe doen.” – Donna Karan

Coco Chanel

Gabrielle is geboren als “Coco” Bonheur Chanel, zij is een uitstekende Franse modeontwerper, oprichter van het bekende merk Chanel, wiens modernistische gedachte, praktische vormgeving en het streven naar dure eenvoud haar een belangrijke en invloedrijke figuur op de 20e-eeuwse manier maakten. Ze was de enige modeontwerper die werd genoemd in Time 100: The Most Important People of the Century.

“Zoek de vrouw in de jurk, als er geen vrouw is, is er geen jurk.” – Coco Chanel

Geef een antwoord