Privacybeleid gabz-fashion.nl

Als jij iets bestelt, hebben we uw gegevens nodig om ervoor te zorgen dat jouw bestelling bezorgt kan worden. Wij gaan altijd zorgvuldig met je persoonlijke gegevens om en dragen er zorg voor en bewaren ze veilig. Wat we met je persoonlijke gegevens doen en waarom we ze nodig hebben, leggen wij u graag uit. Als je na het lezen van ons privacybeleid vragen hebt, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

Dit privacybeleid kan van tijd tot tijd wijzigen als nieuwe ontwikkelingen daartoe aanleiding geven. Het meest actuele privacybeleid vind je op www.gabz-fashion.nl. Wij raden je aan om dit privacybeleid regelmatig te raadplegen, zodat je van deze wijzigingen op de hoogte bent.

Dit privacybeleid is voor het laatst gewijzigd op: 01 JULI 2018.

#Inhoudsopgave:

01. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?
02. Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?
03. Wat zijn persoonsgegevens?
04. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?
05. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?
06. Met wie worden jouw gegevens gedeeld?
07. Waar slaan wij jouw gegevens op?
08. Hoe worden jouw gegevens beveiligd?
09. Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?
10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?
11. Vragen?

#01. Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van mijn persoonsgegevens?

gabz-fashion.nl, gevestigd aan de Nieuwstraat 5A, 3141AA MAASSLUIS, is de verantwoordelijke voor de verwerking van gegevens zoals beschreven in dit privacybeleid.

#02. Wanneer is dit privacybeleid van toepassing?

Dit privacybeleid is van toepassing op alle persoonsgegevens die gabz-fashion.nl verwerkt van iedereen die weleens contact heeft (gehad) met gabz-fashion, zoals onze bezoekers, online-klanten en zakelijke contactpersonen. Onder gabz-fashion is mede begrepen de onderstaande websites.

https://www.gabz-fashion.nl
https://www.facebook.com/gabz.fashion/
https://www.instagram.com/gabz_fashion/

#03. Wat zijn persoonsgegevens?

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die herleidbaar zijn tot jou als individu. Denk maar aan jouw naam, telefoonnummer, adres of e-mailadres. Maar ook gegevens zoals je IP-adres of gabz-fashion klantnummer zijn persoonsgegevens. En andere gegevens die uniek zijn voor jou, zoals je gabz-fashion bestelgeschiedenis of surfgedrag op onze website (https://www.gabz-fashion.nl).

#04. Van wie verwerken wij persoonsgegevens en hoe krijgen wij deze gegevens?

Wij verwerken de persoonsgegevens van iedereen die direct contact heeft (gehad) met gabz-fashion.nl. We krijgen de gegevens rechtstreeks van jou, wanneer je onze website bezoekt, een account aanmaakt en bepaalde gegevens invult of wanneer je contact zoekt met onze klantenservice. In sommige gevallen ontvangen we jouw gegevens van anderen. Wanneer iemand een cadeau direct naar jou verstuurt, krijgen we jouw naam- en adresgegevens. Ook kunnen wij gegevens krijgen van andere partijen, maar alleen wanneer jij die partijen toestemming hebt gegeven om bepaalde gegevens aan ons te verstrekken.

#05. Welke gegevens verwerken wij van jou, waarvoor gebruiken wij die en hoelang worden deze bewaard?

5.01 Gegevens voor het verwerken van jouw bestelling

Als jij iets bestelt, hebben we bepaalde gegevens van je nodig om jouw bestelling te kunnen bezorgen en je op de hoogte te kunnen houden over je bestelling. Ook voor eventuele retouren of reparaties zijn deze gegevens nodig. Hiervoor verzamelen wij je naam, e-mailadres, bezorgadres(sen), betaalgegevens en je telefoonnummer. De gegevens zijn nodig om de overeenkomst uit te voeren die je met ons hebt gesloten. Op grond van de wet moeten wij de gegevens gerelateerd aan je bestelling 7 jaar bewaren.

5.02 Gegevens in jouw account

In jouw persoonlijke account bewaren we de volgende gegevens: je naam, weergave naam (bezorg- en woon-/ vestigings-) adres(sen) en  je e-mailadres. In je account bewaren we ook je bestelgeschiedenis en wenslijst. Het is onze klantbelofte om het leven van onze klanten makkelijker en leuker te maken. Daarom bewaren wij de gegevens in jouw account zolang je actief klant bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd, verwijderen wij al jouw gegevens. Daarnaast kun je op ieder moment een verzoek doen om jouw gegevens te laten verwijderen door contact op te nemen met de klantenservice.

5.03 Gegevens over jouw contact met de klantenservice

Je kan tijdens kantooruren (dinsdag t/m vrijdag 10:00 – 17:00) telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Je kunt ook met ons e-mailen (klantenservice@gabz-fashion.nl) of een berichtje sturen via Facebook. We kunnen je een volgende keer sneller helpen door jouw gegevens te bewaren. De aantekeningen over het klantcontact bewaren wij dan ook zolang je actief klant bij ons bent. Wanneer je ons een privéberichtje stuurt via Facebook, worden de berichten maximaal 6 maanden door ons bewaard, of korter als jij het bericht zelf eerder verwijdert.

5.04 Gegevens voor een optimale winkelbeleving

Wij willen jou graag helpen om tussen al onze artikelen te vinden wat je zoekt. Allereerst zorgen we dat onze website goed werkt zodat jij optimaal kunt winkelen. Daarvoor verzamelen we bij een bezoek aan gabz-fashion.nl jouw IP-adres, informatie over je internetbrowser, eventuele taalinstellingen en informatie over de instellingen van het besturingssysteem van de computer of het mobiele toestel waarmee je ons bezoekt. We zorgen er ook voor dat gabz-fashion.nl zo relevant mogelijk is door onze winkel af te stemmen op het klik en aankoop gedrag van onze webshop bezoekers. Om dit te kunnen, verzamelen we zoek-, klik en koopgedrag bij gabz-fashion.nl. Wij gebruiken deze gegevens voor het in kaart brengen van patronen. Daarbij gaat het niet om de kennis over individuele klanten en bezoekers. Daarom bewaren wij deze gegevens zolang je actief klant of bezoeker bij ons bent. Als je 7 jaar niet meer bij ons hebt ingelogd of de site hebt bezocht, verwijderen wij al jouw gegevens. Als je hierover meer wilt weten kunt u contact opnemen met de klantenservice.

5.05 Verbeteren van de winkelbeleving gebaseerd op algemene informatie en verkoopstatistieken

Wanneer je op gabz-fashion.nl een artikel bekijkt, zie je ook andere artikelen die we aanbevelen (gerelateerde producten). Deze aanbevelingen zijn gebaseerd op het artikel of de categorie waar je op dat moment naar kijkt. Op basis van statistieken weten we dat klanten die dat artikel kochten, ook geïnteresseerd waren in de andere artikelen. Deze aanbevelingen zijn niet persoonlijk: iedereen die dat artikel bekijkt, ziet dezelfde aanbevelingen. Als je zoekt naar een bepaald kledingstuk, ziet iedereen dezelfde vergelijkbare kledingstukken. Deze vorm van het verbeteren van je winkelervaring zie je ook in een fysieke winkels. Zo staan artikelen van hetzelfde type of die bij elkaar horen meestal bij elkaar. En de verkoper weet ook wat populair is en wat andere klanten kochten toen ze met dezelfde vraag in de winkel kwamen.

5.06 Nieuwsbrief

We hebben geregeld aanbiedingen, speciale acties en nieuwtjes die we met je willen delen. We delen die graag via email / nieuwsbrief. Als je bij ons aangemeld bent voor de nieuwsbrief e-mailen we je suggesties, informatie over onze artikelen, blog posts en aanbiedingen. Als je ons daarvoor toestemming geeft door het aanmelden voor de nieuwsbrief, kunnen wij jou ook andere informatie mailen, zoals de dagaanbieding, algemene winacties en evenementen van het stadshart Maassluis. Als je dit soort informatie liever niet ontvangt, kun je je hier afmelden. Klanten met een account bij gabz-fashion zijn bij ons niet automatisch lid van de nieuwsbrief.

5.07 Gegevens uit klantonderzoeken

We zijn voortdurend bezig onze dienstverlening te verbeteren en nog beter te laten aansluiten op wat klanten willen. Daarom kunnen we je gegevens (klant ID, e-mailadres en/of telefoonnummer) gebruiken om je uit te nodigen voor een vrijblijvend klant- of marktonderzoek. Op deze manier help je onze winkel nog beter te worden. Deelname aan een klant- of marktonderzoek is geheel vrijwillig. Jij beslist zelf of je mee wilt doen aan het onderzoek. Hoelang jouw gegevens gekoppeld aan de uitslagen van het klant- of marktonderzoek worden bewaard, varieert per onderzoek. Wij verwijderen alle naar jou herleidbare gegevens zodra het onderzoek definitief is afgerond. Deelname aan een klantenonderzoek wordt alleen onder de aandacht gebracht door middel van onze nieuwsbrief.

5.08 Gegevens uit reviews

We zijn dol op reviews. En onze klanten ook. Want reviews helpen om te vinden wat je zoekt en geven een impressie van klanten die het product hebben gekocht. Als je een review schrijft, wordt je weergavenaam gebruikt. Omdat reviews lang waardevol zijn voor klanten, bewaren we een review totdat jij van ons vraagt de review te verwijderen. Voordat reviews worden geplaatst controleren we de inhoud voor dat ze geplaatst worden.

5.09 Gegevens voor prijsvragen en acties

Als je meedoet aan een actie of prijsvraag, vragen wij gegevens aan jou, zoals je naam, adres en/of e-mailadres. Deze hebben wij nodig om de actie te kunnen uitvoeren en de prijswinnaar(s) bekend te maken. Wij verzamelen deze gegevens met jouw toestemming. In de voorwaarden van de betreffende prijsvraag of actie kun je terugvinden waarvoor jouw gegevens precies worden gebruikt en hoelang wij deze bewaren. Bij het vermelden van een (toekomstige) winnaar hanteren wij de vermelding van naam (dus geen alias)  en de stad of plaats van de winnaar.

5.10 Gegevens om fraude tegen te gaan

Op beveiligingsincidenten en fraude zit niemand te wachten, wij ook niet. Daarom gebruiken wij persoonsgegevens (waaronder IP-adressen en zoek, surf- en koopgedrag) om ongeautoriseerde toegang en fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan.

5.11 Social media

Als je social media zoals Facebook, Twitter, Pinterest, Google+ of Tumblr  gebruikt, kun je via ‘like en share’ knoppen op gabz-fashion.nl artikelen die je leuk, nuttig of handig vindt, met je vrienden delen op je social media accounts. Gabz-fashion.nl krijgt geen toegang tot jouw social media accounts. Wij raden je aan om het privacybeleid van de social media partijen waar jij een account hebt, goed door te nemen zodat je weet hoe je gegevens worden gebruikt en hoe jij je instellingen kunt aanpassen.

#06. Met wie worden jouw gegevens gedeeld?

6.01 De overheid

Soms moeten wij persoonsgegevens doorgeven aan de overheid. Dit kan zich allereerst voordoen als bepaalde overheidsinstellingen deze gegevens nodig hebben voor de uitvoering van hun taken, zoals de Belastingdienst. Ook kan de politie of justitie bepaalde gegevens nodig hebben in het geval van fraude of misbruik. Tot slot kunnen bepaalde toezichthouders toegang tot persoonsgegevens krijgen in het kader van een onderzoek. Buiten de voorgenoemde voorbeelden deelt gabz-fashion.nl geen informatie met andere partijen zonder uw toestemming.

6.02 Alleen op jouw verzoek: met andere bedrijven

Als jij dat wilt, geven we je persoonsgegevens ook aan andere bedrijven door, bijvoorbeeld als een van onze commerciële partners (Huis & Fashion bladen) een aanbieding heeft voor klanten van gabz-fashion.nl. Dit doen wij dan alleen met jouw uitdrukkelijke toestemming en brengen eventuele aanbiedingen alleen via onze nieuwsbrief en website onder uw aandacht.

#07. Waar slaan wij jouw gegevens op?

Wij slaan jouw gegevens op binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”). Onze website wordt gehost op servers die in Nederland staan. Wij maken geen gebruik van externe partijen voor onze IT zaken.

#08. Hoe worden jouw gegevens beveiligd?

GABZ-Fashion neemt veel maatregelen om jouw persoonsgegevens te beveiligen. Zowel op organisatorisch als technisch gebied. Door een strenge toegangscontrole zorgen wij dat jouw persoonsgegevens alleen toegankelijk zijn voor medewerkers waarvoor het noodzakelijk is dat zij daarmee werken. Daarnaast testen we bij GABZ-Fashion met regelmaat onze beveiliging. Geven we jouw gegevens aan iemand anders? Dan eisen we dat die ander net zo zorgvuldig met jouw gegevens omgaat als wij. Mocht je het gevoel hebben dat dit niet gebeurt, laat het ons dan weten via onze klantenservice.

#09. Hoe gaan wij om met gegevens van kinderen?

Onze dienstverlening is niet gericht op kinderen. Dit betekent niet dat het gebruik van gabz-fashion.nl door klanten jonger dan 16 jaar niet toegestaan wordt. Alleen is met de nadrukkelijke toestemming van een ouder of voogd een bestelling mogelijk. Heel vervelend natuurlijk voor de kids die iemand willen verwennen en of verrassen. Voor de ouders/voogden die toch toestemming willen geven hebben wij een toestemmingformulier gemaakt waarin de toestemming makkelijk en snel aan ons door gegeven kan worden. Toestemmen doet u hier.

#10. Welke rechten kun jij uitoefenen met betrekking tot jouw gegevens?

10.01 Recht op informatie

Jij hebt het recht op een begrijpelijke en transparante uitleg over hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan en welke rechten jij in dat verband kan uitoefenen. In dit privacybeleid hebben wij daarom uitgebreid uitgelegd welke gegevens wij van jou verzamelen en hoe wij met jouw gegevens omgaan.

10.02 Recht op inzage

Jij hebt het recht om te allen tijde inzage van ons te vragen in de gegevens die wij over jou beschikbaar hebben. Via uw account kunt u naam, adressen en bestelgegevens van u zelf bekijken die bekend bij ons zijn. Je kunt recht-op-inzage aanvragen via de klantenservice. Aanvragen verwerken wij binnen 5 werkdagen. Verdere communicatie en het aanbieden van de opgevraagde gegevens (Mits toepasbaar) gebeurt via email. Bij gerede twijfel of vermoeden van misbruik kunnen wij verzoeken u via identificatie te legitimeren. Vakantie en nationale feestdagen kunnen het proces en de duur van verwerking verlengen. Mocht hiervan sprake zijn dan stellen wij u direct op de hoogte.

10.03 Recht op correctie

Jij hebt het recht om jouw persoonsgegevens te laten corrigeren als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn. Dit kun je zelf doen in je account.

10.04 Recht om bezwaar te maken

Jij hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw gegevens als jij het niet eens bent met de manier waarop we jouw persoonsgegevens verwerken, bewaren of gebruiken. Aanvragen verwerken wij binnen 5 werkdagen. Vakantie en nationale feestdagen kunnen het proces en de duur van verwerking verlengen. Mocht hiervan sprake zijn dan stellen wij u direct op de hoogte. Bezwaren kunt u kenbaar maken via de klantenservice.

10.05 Recht op dataportabiliteit

Jij hebt het recht om gegevens die jij aan ons hebt gegeven in het kader van de overeenkomst(en) die je met ons hebt gesloten te ontvangen in een machine-leesbaar formaat (PDF, Word), zodat jij deze gegevens kan bewaren. Dit betreffen jouw naam-, adres- en woonplaatsgegevens en bestelgeschiedenis. Wij bieden jou de mogelijkheid om deze gegevens aan te vragen via de klantenservice. De klantenservice zal de gegevens naar je versturen per email. Bij gerede twijfel of vermoeden van misbruik kunnen wij verzoeken u via identificatie te legitimeren.

10.06 Recht op beperking

Jij hebt het recht om beperking van de verwerking van jouw gegevens te verzoeken. Dit betekent dat wij jouw gegevens mogen bewaren maar niet gebruiken. Dit recht ontstaat in een aantal gevallen. Als je van mening bent dat hier sprake van is, kun je contact met ons opnemen via de klantenservice. Meer lezen over beperking van verwerking doet u hier.

10.07 Recht om vergeten te worden/verzoek om account te verwijderen

Jij hebt het recht om ons te verzoeken om alle gegevens die wij van jou hebben te verwijderen. Wanneer jij een verzoek indient om jouw account te verwijderen, zullen wij gegevens verwijderen die tot jou herleidbaar zijn behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten of mogen bewaren. Wij bieden jou de mogelijkheid om een verzoek in te dienen via onze klantenservice.

10.08 Recht om een klacht in te dienen

Jij hebt het recht om een klacht in te dienen over de wijze waarop wij met jouw gegevens omgaan. Wanneer jij een klacht hebt, dan lossen wij dat het liefst zelf met je op. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice. Maar je hebt ook het recht om je met jouw klacht te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens.

#11. Vragen?

Als je nog vragen hebt over de wijze waarop gabz-fashion.nl met persoonsgegevens omgaat, neem dan gerust contact op met onze klantenservice. We helpen je graag verder.